Збережуть родючість ґрунту та забезпечать гарний врожай: які 3 культури треба посадити після картоплі?

Це важливо знати городникам

Після збору картоплі важливо правильно вибрати культуру для посадки наступного року, щоб зберегти родючість ґрунту і забезпечити гарний урожай.

Знання того, що садити після картоплі, допоможе вам уникнути появи хвороб, характерних для певних рослин.

 

Що можна посадити після картоплі? 

Картопля активно використовує поживні речовини з ґрунту, тому для відновлення балансу ліпше посадити рослини, які не потребують великої кількості тих самих елементів.

Чудовими варіантами будуть:

бобові культури, такі як горох або квасоля (ці рослини збагачують ґрунт азотом, що особливо корисно після вирощування картоплі);

культури сімейства хрестоцвітних, такі як капуста, редис або ріпа (вони добре ростуть на місці, де раніше росла картопля).

Посадка таких культур допомагає розривати цикл захворювань і зберігає родючість ґрунту.

Чи можна садити цибулю після картоплі?

Цибуля - ще один хороший варіант. Вона не тільки добре переносить ґрунт після картоплі, а й допомагає боротися зі шкідниками, такими як нематоди, які можуть залишатися в землі після вирощування коренеплодів.

Тому, якщо ви замислюєтеся, що посадити після картоплі, цибуля буде непоганим вибором.

Що не можна садити після картоплі - список

Однак, є й такі рослини, які не можна садити після картоплі. Наприклад:

  • помідори,
  • баклажани,
  • перець.

Вони належать до того ж сімейства пасльонових, що й картопля, і вони схильні до тих же хвороб. Саджаючи їх на одному і тому ж місці, ви ризикуєте залишитися без урожаю.

Правильний вибір того, що можна садити після картоплі, дає змогу поліпшити структуру і родючість ґрунту, а також знизити ризик захворювань.

Бобові, хрестоцвіті та цибуля - відмінні кандидати на посадку після картоплі. Уникайте посадки інших пасльонових культур, щоб зберегти ґрунт здоровим і родючим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень