Пільги треба скасовувати, - у Верховній Раді сказали коли зупинять пільгове розмитнення авто

Лишилося зовсім не багато часу

Пільги на розмитнення авто скасують уже найближчим часом. Попри те, що законопроєкт  №7311 про повернення податків при розмитненні автомобілів відтермінували, у парламенті сподіваються, що він запрацює уже наприкінці травня.

Я наполягатиму на тому, щоб закон ухвалили найближчим часом. До кінця травня він має набути чинності. За цей час бізнес може перебудувати свої процеси, - каже голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

На його переконання, скасовувати податки набагато простіше, ніж їх повертати.

У березні ми зняли мита та ПДВ на імпорт і паралельно з цим прийняли податкові пільги – 2% від обігу. Важливо розуміти, що це різні рішення, які збіглися за часом. Норму у 2% від обігу ніхто не скасовуватиме. У березні була реальна загроза дефіциту продуктів народного споживання. У країні міг розпочатися голод, тому було ухвалено таке рішення, – зауважив він.

Наразі на переконання очільника парламентського комітету, економіку в Україні вдалося перезапустити. Тож настав час скасовувати пільги.

Ми забезпечуємо себе самі. І пільги з імпорту шкодять нашому товаровиробнику, оскільки імпортний товар виходить дешевшим, ніж вироблений в Україні. Це рішення слід скасувати, – наголосив він.

Нагадаємо, що на початку квітня в Україні набув чинності закон №7190П, який на час воєнного стану скасовував мита, ПДВ та акциз на розмитнення автомобілів.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень