Підземки біля автовокзалу у Рівному не буде

Адже громадськість свого часу сказала «Ні»

Праворуч - перенесена у 2000-их зупинка громадського транспорту

Днями ми писали про те, що наступного року частину тротуару на вул. Київській поблизу центрального автовокзалу Рівного загородять:

Щоб не бігали туди-сюди: тротуар біля старого автовокзалу Рівного загородять (ФОТО)

Зробити це планують, аби пішоходи не перебігали проїжджу частину поза пішохідними переходами.

У коментарях під публікацією чимало людей нагадували, що кілька років тому на цьому місці планували облаштувати підземний пішохідний перехід. Свого часу говорив про це і чинний міський голова Рівного Володимир Хомко. В одному з коментарів він зазначав, що з 2018-го будівництво підземки на Київській передбачать у бюджеті. Втім, цього не сталося.

Проєкт підземки на автовокзалі, який свого часу пропонували міські обранці

Як зазначив очільник Рівного, причина – в спротиві громадських активістів. Мовляв, ще тоді - під час обговорень - вони були категорично проти будівництва підземки напроти нинішнього ТЦ «Арена», тож цей проєкт «згорнули», так і не приступивши до його реалізації.

З роками ситуація на цій ділянці вулиці не покращується – час від часу тут стаються серйозні ДТП, у т.ч. й за участю пішоходів, які перебігають дорогу у невстановлених місцях. Особливо часто – з зупинки громадського транспорту, що з боку автовокзалу.

Її ще у 2000-их перенесли з території центрального автовокзалу, а от повернути назад уже не можуть. У січні 2018 року рівненський урбаніст Сергій Ковальчук навіть подавав петицію з таким проханням до міської влади. Вона набрала необхідну кількість голосів і її таки розглянули. Однак жодного результату це не дало:

«Автовокзал» у Рівному залишиться на тому ж місці?

Колишня зупинка "Автовокзал". Фото Анатолія Вільковича з 1980 року

Нині на місці старої зупинки зупиняються маршрутки міжобласного сполучення і про ймовірність повернення зупинки «Автовокзал» на старе місце взагалі не йдеться.  

Якщо ж повернутися до питання убезпечення пішоходів та автомобілістів від ДТП, то частину вул. Київської дійсно мають загородити. Як зазначив начальник міського управління ЖКГ Володимир Пилипчук, робитимуть це з настанням нового бюджетного року – у 2021-му.

Тут планується встановлення кількох додаткових секцій огорожі, уточнив міський голова.

Найімовірніше, нові секції огорожі будуть тут

Ситуація зміниться хіба, якщо до проєкту будівництва підземки повернеться уже нова міська влада.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень