Підуть воювати 18-річні? У Верховні Раді та Офісі президента шокували заявою

Що відомо?

У Верховні Раді та Офісі президента шокували заявою, що іноземні партнери наполягають на зниженні мобілізаційного віку в Україні до 18 років.

Радник керівника Офісу президента, екснардеп Сергій Лещенко  приголомшив українців – мовляв, Сполучені Штати тиснуть на Зеленського, щоб знизити мобілізаційний вік до 18 років.

- Якщо ця інформація спливла на поверхню, можу підтвердити: американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського в питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років. Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років, – пише Лещенко.

За його словами, американці натякають, що лише західної зброї недостатньо, потрібна мобілізація від 18 років.

- Президент Зеленський не продавився і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку, – запевнив колишній нардеп від партії Порошенка.

Нардепка від «Євросолідарності» Марина Іонова також визнала, що західні партнери наполягають на тому, щоб змінити та знизити ще мобілізаційний вік.

На її думку, Україні потрібно змінювати підхід до мобілізації, зокрема через мотиваційні заходи, як-от фінансове забезпечення, кредити або ввезення автомобілів. Крім того, вкрай необхідно зменшити корупцію у МСЕК і ТЦК.

Нардеп Роман Костенко ще раніше в жовтні сказав, що його колеги з американського Конгресу дивуються тому, що в Україні особи до 25 років не підлягають призову, незважаючи на проблеми з мобілізацією.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень