Підозрюваний у зґвалтуванні 11 дівчаток вів щоденник і знімав відео

Він іноді називав себе проповідником і організовував благодійні акції

46-річним львів’янином, якого минулого тижня затримали за підозрою у зґвалтуванні 11 неповнолітніх дівчат, є директор благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія»» Роман Московченко, - про це повідомляє ЗАХІД.НЕТ з посиланням на газету «Ратуша».

Цей чоловік багато років організовував дитячі табори, на що, як виявилося, він не мав відповідних дозволів.

Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити гарне враження й на батьків дітей. Він знаходив підхід до священників та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, але й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв, – розповіла журналістам «Ратуші» Мирослава Степанюк, заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівщини.

Роман Московченко також представлявся християнським проповідником. Крім таборів, він організовував різні благодійні акції, куди постійно запрошував дітей.

У грудні 2019 року до поліції звернулася одна з його жертв. Коли її зґвалтував педофіл, дівчинці було лише 11 років. Під час розслідування злочину проти неї правоохоронці знайшли докази ще десятьох випадків зґвалтувань. Перші епізоди датовані ще 2005 роком.

Зараз жертви уже повнолітні, але на момент вчинення злочину дівчатам було по 11-14 років. Як пише «Ратуша», свої розваги Роман Московченко записував у щоденник, а деякі зґвалтування навіть знімав на відео.

Зараз Роман Московченко перебуває у СІЗО без права внесення застави. Коли підозрюваному оголошували підозру, він був на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень