Підняття вартості поїзду у міжміських маршрутках на Рівненщині – неминуче

Питання тільки у тому, на скільки більше доведеться платити пасажирам

Востаннє тариф на міжміські перевезення на Рівненщині переглядали ще в 2018 році. З того часу ціни неодноразово змінилися, тож 1 грн за пасажиро-кілометр уже давно не покриває витрат, говорить заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

– На сьогодні виникло питання підняття вартості проїзду по всіх напрямках. Маємо вже близько 30 заяв від перевізників і головна причина цих заяв – це низька рентабельність їхньої роботи. За стільки часу подорожчало все: і зарплата піднялася, і паливо здорожчало.

 

Піднімати вартість треба, оскільки перевізник повинен утримувати в належному стані свій транспорт і платити зарплату водіям.

 

Якщо це буде нерентабельно, то певного маршруту просто не буде...

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Утім, власники маршрутів і водії не можуть самі вирішувати, скільки брати з пасажирів. Ціну має узгодити профільне управління, яке є замовником послуг, наголошує чиновник.

Перевізники наполягають на піднятті тарифу до 1,69 грн, але попередньо в обласній адміністрації погоджуються лише на 1,29 грн за пасажиро-кілометр.

Щодо вартості проїзду у квасилівських маршрутках, на які останнім часом часто нарікають у мережі, то квиток у них досі коштує 9 грн – поки що нічого не змінювалося, кажуть в РОДА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень