Підказка є у паспорті: як на кордоні вираховують українців з подвійним громадянством

Про це запитали у прикордонника

Як повідомив Владислав Пясецький, заступник начальника відділу організації прикордонного контролю 7 Карпатського прикордонного загону, відповідно до Конституції України, ст. 5, в Україні — єдине громадянство, українське.

У разі прибуття іноземця на паспортний контроль, він подає документи. Уповноважена особа державної прикордонної служби вивчає, перевіряє правила дотримання строків перебування на території України, - пише DailyLviv.com

Якщо особа надає два паспорта, прикордонна служба встановлює особу, вивчає документи, надані під час прикордонного контролю.

Якщо ж особа надає виключно паспорт іноземної держави, прикордонники звертають увагу на місце народження, вказане у документі, реквізити.

Виходячи з цього, ми вже розуміємо, чи особа є іноземцем, чи громадянином України, - розповів прикордонник. 

Завдяки подальшим співбесідам, як пояснив офіцер, та інформації з відомчих баз даних, прикордонники встановлюють наявність в особи подвійного громадянства. 

Владислав Пясецький наголосив, що громадяни не можуть бути обмежені у праві в’їзду в Україну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень