Підходять для цвинтаря: які квіти варто саджати на могилі?

Перелік

Чорнобривці

Невисокі кущики не потребують багато догляду і пишно цвітуть з літа до глибокої осені. Насичені, але помірно яскраві кольори чорнобривців підійдуть для декорування могил. До того ж вони на символічному рівні є оберегом для душі померлого, тому вважаються хорошим вибором для висаджування на цвинтарі.

Хризантеми

Карликові сорти хризантем будуть дуже доречними біля поховання, адже вони символізують собою пам’ять. Вирощувати їх можна як у відкритому ґрунті, так і у спеціальних декоративних вазах. Також це досить невибаглива рослина. Сезон цвітіння хризантем припадає на пізнє літо та осінь.

Примула

Рання весняна квітка має стриманий та елегантний вигляд. Примула не надто вибаглива до освітлення та якості ґрунту, тому добре приживеться на могилі.

Гвоздика

Гвоздики асоціюють з пам’яттю та скорботою. До того ж вони вельми витривалі і добре переносять тривалу відсутність поливу. Приземкуваті сорти можна вирощувати у контейнерах або у відкритому ґрунті – вони добре приживаються і продовжують цвісти все літо.

Кам’яна троянда

Це сукулент, також відомий як молодило, найбільш витривалий з усіх видів, які можна обрати для цвинтаря. Він швидко покриває землю килимом розеток із м’ясистих вічнозелених листків і дуже невибагливий до ґрунту.

Але доведеться кілька разів на рік прополювати молодило, адже воно дуже швидко поширюється по землі. За свої якості рослина стала символом вічного життя та пам’яті.

Фіалки

Символ вірності та відданості теж може вдало прикрасити собою місце поховання дорогої вам людини. Проте варто обирати помірно яскраві сорти – наприклад, із однотонними квітами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень