Призводять до сварок із сусідами: які рослини ніколи не варто вирощувати у саду?

Відомо, як вони можуть нашкодити

Рододендрон понтійський

Рододендрон понтійський – доволі популярна садова рослина завдяки яскравому вигляду. Це гіллястий вічнозелений чагарник чи рідше – невелике дерево, що досягає 5-8 м у висоту. Рододендрона краще уникати, адже цей інвазивний вид може швидко поширюватися та душити місцеві рослини. Сорт виробляє токсини, які пригнічують ріст інших рослин.

Кипарис Лейланда 

Кипарис Лейланд – вічнозелене дерево, яке швидко росте. Ні, воно не токсичне і не отруйне, однак може викликати суперечки між сусідами через свою здатність швидко блокувати світло та краєвиди. Кипарис потрібно часто обрізати, щоб тримати ріст під контролем.

Гімалайський бальзам

Гімалайський бальзам – інвазивна рослина, здатна випереджати місцеві зелені насадження у боротьбі за світло, простір і поживні речовини. Цей вид дуже агресивний. На відкритій території його швидке поширення може призвести до ерозії ґрунту та збільшення ризику повеней, оскільки взимку він гине, залишаючи відкритими береги річок.

Жовтий архангел

Жовтий архангел є привабливою лісовою рослиною, що може стати інвазивною, якщо посадити її на прибудинковій території. Рослина швидко поширюється по підземних шляхах і може на ранній стадії задушити інші насадження. Вивести цей вид з грядки дуже важко.

Монбреція

Монбреція – популярна садова рослина, але її швидке поширення може призвести до певних проблем. Монбреція швидко утворює щільні скупчення, які важко видалити, випереджаючи цим самим місцеві рослини та зменшуючи біорізноманіття у вашому саду.

Бамбук звичайний

Бамбук може додати екзотичний відтінок вашому саду або стати невибагливою кімнатною рослиною, але деякі види, як от бамбук звичайний, можуть стати інвазивними, якщо не контролювати його ріст. Садовий бамбук вимагає ретельного догляду. Його агресивна коренева система може швидко поширюватися та заподіяти шкоду іншим насадженням.

Вишневий лавр

Вишневий лавр – це вічнозелений чагарник, який може швидко утворювати густу, непроникну поросль. Надто активний та щільний ріст робить його непридатним для маленьких садів. Рослина також може бути токсичною для людей і тварин.

Джерело: Oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень