Підготувати дитину до переїзду й можливих провокацій у дорозі. Поради Комаровського

Це може врятувати життя й здоров’я

Мільйони сімей через війну змушені залишити свої домівки. До переїзду в інше місто, а тим паче закордон з дітьми треба підготуватися заздалегідь. Наразі йдеться не стільки про збір речей і медикаментів, скільки про правила поведінки, пояснює відомий педіатр Євген Комаровський

У такій стресовій ситуації, діти в силу свого віку можуть не розпізнати небезпеку. 

Комаровський запевняє, що з дитиною треба обговорити всі можливі сценарії ночівлі, перетину кордону й особливо поведінку у натовпі. 

Запишіть телефони гарячих ліній в Україні та країнах ЄС, де можна отримати консультацію, попросити допомоги та повідомити про випадки експлуатації.

Подбайте про безпеку дітей: не залишайте дитину ні з ким, тим більше на незнайомців, навіть якщо вони виглядають цілком доброзичливими.

Обов'язково розробіть і відпрацюйте з дитиною план дій на той випадок, якщо вам доведеться розлучитися на якийсь час. Якщо належить ночувати серед незнайомих людей – тримайтеся ближче до сімей з дітьми, пропозиції приймайте тільки офіційні, від соціальних служб або волонтерських організацій.

Одягніть дітей в яскраві кольори, і самі одягніться теж, щоб вас добре було помітно в натовпі один для одного.

 

Копії документів, номер свого телефону та прізвище дитини підготуйте заздалегідь на папері й покладіть малюкові або підлітку в кишеню куртки/кофти.

 

Також збережіть номери дитячих психологів та організацій, які можуть допомогти.

Нікому не віддавайте свої та дитячі документи, крім уповноважених осіб. Обов'язково домовтеся зі своїм сином або дочкою, яка у вас буде кодова фраза, по якій ви зрозумієте, що дитина в небезпеці.

Спілкуйтеся з такими ж сім'ями або мамами з дітьми, як і ви, ніколи не сідайте в машини до незнайомих людей – поясніть дитині, чому вона теж не повинна цього робити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень