Підбірка «ліків», які НЕ допомагають від коронавірусу

В мережі поширюють десятки фейків про те, як вилікувати коронавірус

Журналісти Вільного радіо зібрали кілька прикладів того, що не допоможе і може нашкодити здоров’ю. 

Дезінфекція зсередини

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що алкоголь не вбиває коронавірус. А надмірне вживання алкогольних напоїв значно підвищує ризик отримати інші проблеми зі здоров’ям.

Спиртові та хлорові умивання

Ще один з методів побороти коронавірус, який вигадали люди — це обробляти все тіло спиртом або розчином хлорки. Однак вчені та медики зазначають, що якщо вірус вже потрапив в організм, то обробка тіла будь-якою сумішшю не вижене коронавірус. Крім того, розпилення спиртових або хлорних речовин може нашкодити здоров’ю людини, якщо засіб потрапить у слизові оболонки (очі, ротова порожнина, ніс тощо).

Гаряча ванна

Прийом гарячої ванни не допоможе захиститись від коронавірусу. Лікарі рекомендують приймати ванну у воді температурою від 36,5° C до 37°. При такій температурі вірус не гине.

Сушарки для рук

За допомогою сушарки для рук також неможливо вбити коронавірус. Гарячий потік повітря лише висушує руки від вологи, але не вбиває інфекції.

Ультрафіолетова лампа

Лікарі не рекомендують використовувати УФ випромінювання для боротьби з вірусом. Вірус може жити і в більш теплих умовах, а для шкіри це може лише нашкодити: випромінювання може викликати подразнення шкіри та опіки.

Вакцина

ВООЗ запевняє, що вакцина проти гемофільної палички типу В (пневмококова вакцина) не працює проти коронавірусу. 

Промивання носа

Вчені ще не змогли довести, що регулярне промивання носа сольовим розчином допоможе захиститись від нової коронавірусної інфекції. Такий метод може лише пришвидшити одужання при звичайній застуді. Але іншим респіраторним інфекціям промивання носу не зможе протистояти.

Часник і сало

Часник дійсно має корисні речовини, які укріплюють імунітет та володіють антибактеріальними властивостями. Але вчені ВООЗ з грудня 2019 року не знайшли жодного підтвердження ефективності вживання таких продуктів як засобу профілактики. 

Антибіотики

Антибіотичні препарати використовують під час симптоматичного лікування бактеріальних інфекцій. Але з будь-яким вірусом жоден антибіотик не зможе впоратись.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень