Під Києвом з’явився «Кремль»: Церква рф збудувала величезний монастир (ФОТО)

Як він виглядає

Нардепи від «Слуги народу» просять СБУ з’ясувати, хто «кришує» величезний російський монастир Іоанна Кронштадского, який «виріс» під Києвом.

Будівництво величезного монастиря, яке розпочалося ще на початку 2000 року, триває досі. До УПЦ (МП) цей релігійний об’єкт прямого стосунку не має, але у «зону ризику» потрапив як частина загадкової структури – Російської церкви закордоном.

Одним з її прихильників в Україні є єпископ Солтанівський і Малоросійський Олексій (Євген Пергаменцев), який в офіційних документах є замовником будівництва.

 

Сам Євген Пергаменцев зареєстрований як ФОП, що займається виробництвом фруктових і овочевих соків (виробляє соки під торговою маркою «Свято-Іоанівські сади»).

Крім того, місцеві жителі скаржилися, що ділянки, на яких розташований монастир, використовуються не за цільовим призначенням. Монастир будують без отримання дозволу на проведення робіт та за відсутності єдиного будівельного паспорта.

Торік Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) провела  перевірку, підтвердивши проблеми, склала протокол про адміністративне правопорушення та винесла припис про усунення порушення вимог законодавства при будівництві. 

Втім, у ДІАМ про історію забули. І донині жодних змін щодо вищезгаданих порушень не відбулося.

 

Служба безпеки України вже відреагувала на депутатське звернення і відкрила справу за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 та ст. 275 Кримінального кодексу.

Якщо ст. 275 – умовно «господарча» («порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд»), то ст. 111 стосується куди більш тяжкого звинувачення – державної зради.

Джерело: UA News, Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень