Під час польоту «шахеди» можуть ловити мобільний інтернет українців: Експерт вказав на загрози

Росіяни просунулися на шляху виробництва дронів

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Військовий експерт Андрій Крамаров розповів, що росіяни просунулися на шляху виробництва БпЛА. З 2023 року у виробництво дронів вони інвестували від 2,5 до 3 млрд доларів.

Це шалені суми й все це в сукупності дозволило росіянам так швидко перейти до високих темпів виробництва БПЛА і підтримувати їх, – зауважив Андрій Крамаров.

Експерт вважає, що ворог може наводити дрони через українську мережу операторів. Оскільки росіяни використовують доволі масову технологію щодо геопозиціювання «шахедів», вони використовують цивільні моделі GPS, які є майже в кожному мобільному телефоні.

Є інформація, що вони використовують якимось чином картки українських мобільних операторів. В процесі польоту дрон просто ловить звичайний 4G чи 3G мобільний інтернет, який в нас є, і за допомогою нього здійснює геопозиціювання, – пояснив експерт.

Він додав, що швидкість, з якою рухається «шахед», і висота польоту є абсолютно робочими для мобільних операторів.

Ворог намагається, і це вже не перші спроби, використати технологію Starlink. Він дає кращу швидкість, вищу якість інтернет – з’єднання, а відповідно оця цивільна технологія геопозиціювання вона буде працювати більш точно, – додав Андрій Крамаров.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень