Петицію щодо УПЦ МП в Почаївській Лаврі зареєстровано на сайті Кабміну

Авторка просить розірвати договір оренди комплексу споруд з УПЦ МП

Тернополянка та громадська активістка Войтович Анна В’ячеславівна розмістила петицію на сайті Кабінету Міністрів України 17 січня, - повідомляє видання Тернополяни.

Розірвати договір оренди комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври з УПЦ московського патріархату

До кінця збору підписів залишилось 84 дні.

Станом на 23 січня, петицію підписали 1018 осіб з 25000 необхідних.

В обґрунтуванні до петиції зазначається:

В Україні вже майже рік йде війна, УПЦ московського патріархату провадить відверту антиукраїнську пропагандистську діяльність і всіляко підтримує ворога. Комплекс споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври, що на Тернопільщині, досі перебуває під цілковитою владою російської православної церкви, незважаючи на численні порушення пам’яткоохоронного законодавства, чого варте лише будівництво гігантського собору-новобуда та п’ятиповерхового готелю. Вимагаємо розірвати договір оренди Почаївської Лаври з УПЦ московського патріархату!

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила ректора Почаївської духовної семінарії УПЦ МП на тому, що він здійснював антиукраїнську діяльність.

Минулого тижня про намір отримати право на проведення богослужінь у Почаївській Лаврі заявили в Українській Греко-Католицькій Церкві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень