Перший енергоблок РАЕС працюватиме до 2030 року

З подальшим проведенням періодичної переоцінки безпеки

Рівненські атомники взяли участь у відеоконференції щодо результатів державної експертизи звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №1 РАЕС та щодо ефективності використання досвіду експлуатації на атомних електростанціях країни.

Ліцензія на право здійснення довгострокової експлуатації енергоблоку №1 Рівненської АЕС була видана Держатомрегулюванням 10 грудня 2010 року. У листопаді на електростанції успішно провели інспекційне обстеження щодо готовності здійснення діяльності енергоблоком у понадпроєктний термін.

На енергоблоці виконуються усі необхідні коригувальні заходи, у тому числі останні три «постфукусімські» заходи. Крім того, в період ремонтної кампанії 2022 року планується заміна некваліфікованого обладнання відповідно до технічних рішень, розповів головний інженер – перший заступник генерального директора Павло Ковтонюк.

Енергоблок №1 Рівненської АЕС може безпечно експлуатуватися в довгостроковий період з наступною переоцінкою безпеки через 10 років, – наголосив у своєму виступі Павло Ковтонюк.

Учасники засідання обговорили результати держекспертизи Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №1 РАЕС, відповідно до яких рівень безпеки блоку відповідає нормам і правилам з ядерної та радіаційної безпеки. У порівнянні з результатами попередньої переоцінки стан безпеки блоку не погіршився, що обумовлено впровадженням низки заходів з підвищення безпеки на ньому.

У результаті колегія Держатомрегулювання затвердила Висновок держекспертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту та визначила обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку до 22 грудня 2030 року. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень