Перша країна ЄС вказує на двері чоловікам-біженцям

Йдеться про відмову у наданні притулку самотнім чоловікам

Уряд Бельгії ухвалив рішення про запровадження заборони на надання притулку одиноким чоловікам. Це пояснюється тим, що країна має використовувати свої можливості, перш за все для прийому сімей, жінок та дітей, пише AP.

У середу, 30 серпня, держсекретар з питань притулку Ніколь де Мур заявила, що найближчими місяцями очікується посилення тиску через житло для біженців, і вона «абсолютно хоче уникнути того, щоб цієї зими діти опинилися на вулиці». 

Відповіддю на заяву стала різка критика з боку правозахисних організацій:

Ми думали, що бачили всі, але ні. Бельгійський уряд не просто ігнорує питання прав людини, він ховає їх, «припиняючи» прийом одиноких чоловіків, які шукають притулку.

Фото АР

У публікації нагадали, що країну давно критикують за нездатність надати притулок тисячам людей, які шукають захисту.

Де Мур поскаржилася, що наплив біженців за останні два роки до країни з населенням 11,5 млн людей заповнив притулки майже до 33 500 місць. Повідомляється, що минулого року до Бельгії було подано близько 37 тисяч прохань про захист.

Окрім претендентів на притулок, Бельгія також надає допомогу приблизно 62 тис. українським біженцям, які втекли після повномасштабного вторгнення Росії.

Тож, сказала де Мур, «наша країна вже зробила більше, ніж належало їй протягом тривалого часу», і закликала деякі інші країни ЄС натомість збільшити свої зусилля з допомоги біженцям та шукачам притулку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень