Перевізники Рівненщини беруть за проїзд менше, ніж могли б

Про таке свідчить моніторинг Рівненської ОДА

Управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА провело моніторинг вартості проїзду у північному напрямку області.

Чиновники з’ясували – перевізники беруть за проїзд навіть менше, ніж могли б.

Нагадаємо, тиждень тому представники обласної влади зустрілися з місцевими перевізниками. Результатом перемовин стала домовленість - вартість на міжміських маршрутах складає 60 копійок за пасажиро-кілометр, а на приміських – 65 копійок.

Тож за цими розрахунками маршрут від Рівного до Березного повинен коштувати 47 гривень, проте перевізник встановив ціну 42 гривні. Вартість проїзду від обласного центру до Варашу піднялася з 70 до 90 гривень, тобто за кілометр пасажири сплачують 57 копійок. Водночас з Рівного до Костополя ціна одного пасажиро-кілометра становить 59 копійок.

Проте, це пасажирів аж ніяк не заспокоює. Найбільше людей турбує вартість проїзду саме у приміському транспорті, адже мешканці Рівненського району часто змушені діставатися у Рівне і назад на роботу. Тож такий доїзд може коштувати навіть 30 грн на особу на день. Зокрема про це у групі Зробим Кустин (Решуцьк, Сергіївку) краще! написав Юрій Черуха.

Керівник управління інфраструктури Федір Мисюра зауважив, що

Сьогодні відсутнє державне регулювання тарифів.

Тож чиновники можуть лише домовлятися з перевізниками. І в подальшому моніторити дотримання цих домовленостей. Вже найближчим часом такий моніторинг проведуть на всіх міжміських напрямках області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень