Переведення годинників можуть скасувати в Україні. У Раді назвали причини

Вони можуть здивувати

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Сьогодні у першому читанні  Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з зимового на літній час і навпаки.

«За» проголосували 277 депутатів.

Так, якщо проєкт закону підтримають і в другому читанні, і в цілому, то в Україні відмовляться від переведення годинників на літній час і залишать тільки зимовий.

Новий закон пропонує скасувати сезонне переведення годинників на годину вперед і назад та встановити єдиний час на всій території України: всесвітній координований час (за Гринвічем) плюс дві години, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Українську Правду.

Автор законопроєкту, перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук пояснив:

На фото Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук

Закон забезпечить захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки на окупованих територіях встановлений час Росії. Тому встановлення і закріплення на всій території України єдиного київського часу дозволить зміцнити й безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Окрім цього, закон захистить і здоров’я українців. Медики переконанні, що переведення стрілок годинника несе низку негативних наслідків. Зокрема в період адаптації до нового часу в людей погіршується здоров'я. 

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Такий «сезонний часовий стрибок» призводить до зміни біологічних ритмів людини, що негативним чином впливає на загальний стан людини. В українців погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Наукові дослідження пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли.

Також у Раді зазначили, що переведення годинника не допомагає енергоощадженню.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень