

Про що йдеться?
Щодня ми використовуємо різноманітний посуд для приготування, зберігання та вживання їжі, але чи знаємо ми, який саме посуд може шкодити нашому здоров'ю? Яким саме посудом не потрібно користуватись, розповідає тренер Юрій Попко у Facebook.
Більшість із нас не замислюються над тим, що саме посуд, з якого ми готуємо та зберігаємо їжу, може бути потенційно небезпечним для організму. Насправді навіть найкорисніші продукти, якщо вони приготовані або збережені в неправильному посуді, можуть стати шкідливими для здоров'я.
Одним із найпоширеніших варіантів посуду, який можна зустріти на кухнях - це алюмінієвий посуд, в тому числі фольга, яку ми використовуємо для запікання чи зберігання продуктів.
Однак, алюміній - це важкий метал, який при нагріванні може потрапляти в їжу. Накопичення алюмінію в організмі може спричиняти серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема негативно впливати на нервову систему.
Вчені вважають, що надмірне накопичення алюмінію в організмі може бути причиною різноманітних нейрологічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
Зовсім не безпечним є і тефлоновий посуд, який, на жаль, також широко використовується на кухнях. Тефлонові покриття при нагріванні можуть виділяти шкідливі токсичні речовини, зокрема перфтороктанову кислоту.
При температурі понад 220°C з тефлонового покриття може виділятися бензол, що є канцерогенним.
Тому важливо пам'ятати, що тефлонові поверхні не можна нагрівати понад 220°C, а будь-яке пошкодження покриття є приводом для негайного викидання такого посуду, оскільки він стає небезпечним.
Мідний посуд також не є безпечним для використання при приготуванні їжі, хоча він і має свої переваги, зокрема гарно проводить тепло і має естетичний вигляд. Однак мідь може окислюватися і вступати в реакцію з кислими продуктами, що може призвести до потрапляння шкідливих сполук у їжу. Тому використання чисто мідного посуду не є найкращим варіантом для приготування їжі.
Ще один матеріал, який варто уникати, - це меламіновий посуд. Він популярний завдяки своїй дешевизні та різноманіттю кольорів, однак при нагріванні (особливо якщо температура перевищує 70°C) меламін може виділяти формальдегід - канцероген, що може негативно впливати на здоров'я, особливо якщо їжа зберігається або подається в такому посуді.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ
Які банани в магазині треба обходити стороною: це знає не кожен
Просто киньте це при посадці в лунку: зберете по три відра картоплі з куща
Мороз та сніг? Синоптик назвала регіони, куди повернеться холод
Пенсіонерам роздають новий вид посвідчень: як отримати і що робити зі старим
Їх це не обходить: освітянка пояснила, чому відмінники з України мають гірші оцінки за кордоном
Ця риба «набита» залізом: їжте її 3 рази на тиждень і відсвяткуєте 100-річний ювілей
Японці не їдять молочних продуктів і живуть найдовше: в чому криється їхній секрет?
Нова процедура для діагностики щитовидної залози стала доступною у Рівному
Дізнайтеся свій справжній вік: прості вправи від експертів, які покажуть рівень вашого здоров'я
Терміново до онколога: зміни в організмі, які можуть свідчити про розвиток страшної хвороби
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415