Переселенців у Рівному позбавили пенсії, бо поїхали у Луганськ забрати речі

Подружжя вирішило відстоювати свої права

Фото ілюстративне

Унікального рішення добилася у суді адвокат рівненського центру з надання безоплатної правової допомоги, до якого звернулися переселенці з Луганська.

Подружжя Олександр та Валентина Галичі, викладачі Луганського університету імені Шевченка з багаторічним стажем, у 2017 році поїхали додому щоб забрати речі. У цей час до їхнього помешкання у Рівному прийшли працівники соцзахисту з перевіркою, розповідає Олександр Галич:

- А тільки ми поїхали – очевидно, якісь служби зразу ж повідомляють управління праці та соціального захисту тут, що нам немає.

 

До цього жодного разу ніхто до нас не приходив і не перевіряв чи ми є, чи ні. А тут – зразу.

 

І син нам телефонує й каже: у вас в дверях записочка лежить, що якщо ви в триденний термін не прийдете, вас позбавлять усіх соціальних виплат. Ну які в нас соціальні виплати – пенсія.

При поверненні у Рівне, подружжю повідомили що спеціальна комісія вирішила припинити їм виплату пенсій. Тоді вони звернутися до державних адвокатів.

Близько півроку тривала підготовка до суду, в результаті дії пенсійного фонду суд визнав неправомірними.

Адвокатка Катерина Панчелюга. Співпрацює з системою безоплатної правової допомоги. Захищала у суді подружжя Галичів

Унікальною цю справу правники називають тому, що у судах з пенсійним фондом лише рішення Феміди замало, справді важко домогтися результату, тобто повернення пенсії. Юристи кажуть, що це поширена проблема в Україні і намагаються добитися, щоб прикордонники не стежили і не звітували про перетин переселенцями лінії розмежування чи державного кордону.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень