Переселенці у Рівному активно шукають роботу через ЦЗ. Роботодавці – відкриті

Як стати на облік, отримати виплати й зрештою знайти роботу – далі

Нині у Рівненському центрі зайнятості в статусі безробітного зареєстровано 2107 осіб з яких понад 300 внутрішньо переміщених осіб, повідомила заступниця директора центру зайнятості Світлана Ротар.

Наприкінці березня вдалось працевлаштувати 15 осіб.

 

Триває робота щодо пошуку вакансій та вивчаються шляхи сприяння працевлаштуванню.

До слова, за останній місяць 15 осіб з-поміж тих, хто переїхав із зони бойових дій, отримали гарантійні виплати від держави у статусі безробітного.

 - Якщо особа подає всі необхідні документи відповідно до порядку реєстрації, паспорт, ідентифікаційний номер, документ про припинення трудових відносин, то вона реєструється в загальному порядку. І такій особі призначається виплата допомоги по безробіттю відповідно до закону, в залежності від стажу та доходів на останньому місці роботи.

 

Якщо особа немає при собі документу про припинення трудових відносин, але вона звільнена з роботи, тоді вона має право на призначення допомоги по безробіттю в мінімальному розмірі – 1 тисяча грн – на 180 календарних днів за умови наявності довідки про те, що вона внутрішньо переміщена особа. Такі довідки надають у департаменті праці.

 

Якщо людина має довідку про те, що вона внутрішньо переміщена особа, але трудовий договір з роботодавцем не розірваний, то особа може написати заяву про одностороннє припинення трудових відносин і завірити її нотаріально. Тоді вона показує, що вона рекомендованим повідомленням надіслала це роботодавцю.

 

За таких умов ця людина теж може претендувати на виплату тисячі гривень протягом 180 календарних дій, - повідомила Світлана Ротар.

За словами посадовиці, щодня до центру зайнятості у Рівному приходить кілька десятків осіб, які шукають роботу. Роботодавці охоче беруть на роботу переселенців, адже з багатьох підприємств звільнилось багато людей. Жінки з дітьми покинули країну, а чоловіків призвали до ЗСУ або забрали до лав ТрО.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень