Перерахунок субсидій у травні: назвали умови, через які українцям доведеться платити за комуналку по повній

Термін дії призначених субсидій збігає у квітні

Головною запорукою отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є своєчасний розрахунок за спожиті послуги, нагадують у Мінсоцполітики.

У квітні термін дії субсидій призначених на опалювальний сезон збігає, відповідно у травні їх перераховуватимуть. З травня призначена субсидія діятиме до кінця квітня уже 2024 року. Але головною умовою для її отримання є своєчасний розрахунок за отримані послуги.

Житлову субсидію не призначають у випадку простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Це має стимулювати платіжну дисципліну та цільове використання субсидії.

Але навіть у випадку наявної заборгованості за житлово-комунальні послуги, субсидії можуть призначити тим, хто опинився у скруті. Проте, аби звертатися за державною допомогою, необхідно укласти угоду з постачальником послуг про реструктуризацію боргу.

Розрахуватися з постачальниками послуг треба до травня.

Звертатися за субсидіями треба у Пенсійний фонд України, при цьому місце реєстрації у цьому випадку вже не має значення. Також за субсидіями ще можна звертатися до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через Портал Дія.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень