Перепризначень субсидій у Рівному поки не буде

Все через відсутність програмного забезпечення

На офіційному сайті Рівненської облдержадміністрації радили рівнянам та жителям області не переживати за субсидії:

Субсидія обов’язково буде призначена заднім числом, а субсидіантам рекомендовано сплачувати обов’язковий платіж за травень у такому ж розмірі, як у квітні.

Однак виявилось, що процес перепризначення субсидій ще й не починали. Бо немає такої технічної можливості. Начальник міського управління праці та соціального захисту населення Віра Мельник порадила рівнянам хоча б частково платити за комунальні послуги. 

Віра Мельник так пояснила ситуацію:

Оскільки постанова вийшла із запізненням, програмне забезпечення досі не надійшло. Через це ми навіть не починали процес перепризначення субсидій. Його потребують 53 тисячі домогосподарств міста. Радимо платити кожній організації за надані послуги певну суму. А далі все врегулюється, як тільки ми перепризначимо субсидії.

Якщо раніше при розрахунку розміру субсидії бралися до уваги доходи за минулий календарний рік –  з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року - враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

Нагадаємо, минулого року о цій же порі було лише 20 тисяч домогосподарств із субсидіями. Цього року кількість сімей, які отримують субсидію зросла до 53 тисяч, однак зауважимо сума субсидій – зменшилась.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень