Перелік предметів може змінитись: остаточне рішення щодо НМТ депутати не ухвалили

А ось доля ДПА для 11-класників вирішена

Верховна Рада України скасувала ДПА для 11 класів у 2023 році, а порядок вступу до ВНЗ буде змінено.

Про важливе рішення, ухвалене у понеділок, 6 лютого, повідомили чимало парламентарів, 11-класники отримують відповідні повідомлення вже і зі шкіл.

Голова підкомітету з питань вищої освіти та депутат Юлія Гришина у своєму Telegram-каналі повідомила:

Написала про скасування ДПА і секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.

Невідомо, які саме предмети на НМТ будуть обов’язковими, а які – на вибір абітурієнта

Адже голосування відбулося у першому читанні.

Як пояснюється на сайті Освіта.ua, через те, що Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроєкт 8228-1, Міністерство освіти й науки поки не має змоги розпочати підготовку до вступної кампанії.

Про це повідомив голова освітнього парламентського комітету Сергій Бабак. За його словами, ухвала закону потребуватиме ще одного розгляду парламентом, оскільки фракція Європейської солідарності не погодилася із раніше презентованим Міністерством освіти форматом НМТ і наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом.

Заблокувала ухвалення в цілому Європейська солідарність, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО. З трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році. Ми ж наполягаємо на тому, щоб один предмет був на вибір, куди звісно входить і історія України. Отже, тепер є 7 календарних днів для подачі правок народними депутатами, – повідомив Бабак.

Отже, щодо предметів НМТ – остаточне рішення ще попереду.

Що означає скасування ДПА?

  • Атестат випускники отримають за підсумками багаторічного навчання, без результатів ДПА, яке в Україні скасовується вже вчетверте.
  • Ті випускники, які планують вступати у закордонні ВНЗ, можуть не складати НМТ. Мультипредметний тест потрібен для вступу до українських навчальних закладів.

Як ми повідомляли, ДПА в 4 та 11 класах було скасоване раніше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень