«Перехід смороду» у Рівному: як дешево позбутись проблеми

Чергове її вирішення пропонує влада

У такому стані перебуває підземний перехід на Ювілейному. Фото з "Суспільне: Рівне"

Понад 10 років підземний перехід через головну вулицю Рівного - Соборну - у мікрорайоні Ювілейному перебуває у жахливому стані.

Мало того, що його увесь цей час не ремонтують, так і деякі несвідомі люди перетворили споруду на туалет.

Тож щоб перейти на протилежну сторону вулиці у темну пору доби, а перехід давно не освітлюється, доводиться пробиратися ним, як по мінному полю, затискаючи пальцями ніс, щоб не задихнутись від «ароматів» . 

 

Жителі мікрорайону, які тим переходом користуються, неодноразово просили владу його відремонтувати. Але при жодному міському голові, які керували Рівним останні 10 років, так і не знайшлося коштів, щоб проблему вирішити.

Ось і на останню петицію рівнян з цього приводу, яку зареєстрували на сайті міськради 23 січня, поки втішного нічого сказати не можуть. Бо перехід потребує капремонту. А через війну капітальні видатки торік були заборонені. 

Віддуватися за «перехід смороду» тепер змушений начальник міського департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима. Він каже, що у підземному переході відремонтували водоприймач та сходи. А згодом відремонтують і освітлення.

Щодо капремонту всієї споруди, то поки його відповідь така:

Подивимося, які будуть вільні кошти на цей рік, і чи ми зможемо в межах капітального ремонту там провести ремонт.

А ще Гудима додає, що у міськраді розглядають можливість облаштування у тому місці наземного пішохідного переходу, обладнаного світлофором з кнопкою. Мовляв, це буде дешевше, ніж ремонтувати «підземку».

Втім, і попередня влада міста говорила багато років про дешевше за ремонт «підземки» влаштування наземного переходу. Але якщо перефразувати відому приказку про віз щодо підземного переходу, то можна сказати, що поки «сморід і нині там»... 

За інформацією Суспільне: Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень