Перегляд пенсій у жовтні: хто буде отримувати по 6500 грн

Цього місяця перегляд пенсій торкнеться відразу трьох категорій громадян

У жовтні частина українських пенсіонерів отримає надбавки. Цього місяця підвищення торкнуться громадян, яким виповнилося 70 років. Їм додадуть по 300 грн до пенсії, однак – лише за наявності мінімально необхідної кількості років страхового стажу. Надбавка буде щомісячною.

Також перерахунок пенсій у жовтні 2022 року торкнеться мінімальних розмірів військових пенсій за інвалідністю. Таким чином, мінімальні виплати для осіб, які отримали інвалідність внаслідок військових дій, залежно від групи інвалідності та військового звання, отримуватимуть мінімум 6532,50 грн замість 4396 грн.

 

Щодо інших категорій військовослужбовців (таких, що отримали інвалідність без участі у бойових діях), то для них пенсія за інвалідністю також залежить від групи інвалідності та звання, і становитиме 5986,50 грн замість 4186 грн.

Також до мінімальної пенсії за інвалідністю додадуть надбавки та доплати, які передбачає чинне законодавство. Таким чином громадяни з інвалідністю, отриманою під час війни, можуть розраховувати на:

  • 650% від прожиткового мінімуму, якщо вони мають інвалідність І групи;
  • 525% від прожиткового мінімуму для інвалідів ІІ групи
  • 360% прожиткового мінімуму для інвалідів ІІІ групи.

Таким чином виплати військовослужбовців, які отримали інвалідність у результаті бойових дій, суттєво зростуть. При цьому виплати військовослужбовцям є актуальною темою, адже тисячі українських чоловіків і жінок постраждали від військової агресії з боку рф. Гідні виплати для тих, хто втратив здоров’я, захищаючи Україну, має бути закономірністю. Такі люди не повинні залишатися сам на сам зі своїми проблемами.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень