Пентагон озвучив свою остаточну позицію щодо ядерної зброї

Але не так все просто

За пів року повномасштабної війни росії проти України в Пентагоні заявили, що виступають за повну ліквідацію всієї ядерної зброї у світі. Та разом з тим визнають, що є фактори, які заважають цьому.

Про це заявив заступник міністра оборони США Колін Халь.

Попри проблеми в поточній обстановці в області безпеки, Сполучені Штати будуть продовжувати взаємодію з іншими державами, що володіють ядерною зброєю, де це можливо, для зниження ядерних ризиків, і ми будемо робити це з реалістичними очікуваннями, — сказав Колін Халь.

При цьому він зауважив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну і ядерні загрози з боку москви заважають ядерному роззброєнню. Крім того, на питання нерозповсюдження ядерної зброї чинить тиск модернізація і розширення своєї ядерної зброї Китаєм, розробка ядерної зброї Іраном і підготовка нового ядерного випробування Північною Кореєю. 

До слова, сьогодні стало відомо про те, що Китай через поїздку Пелосі на Тайвань оголосив про припинення діалогу з США. Там також ввели санкції щодо спікера Палати представників США Ненсі Пелосі та в 3-4 рази нарощують свій ядерний потенціал.

Попри поточні виклики безпеки, Сполучені Штати будуть продовжувати співпрацювати з іншими ядерними державами, де це можливо, для зменшення ядерних ризиків, і ми будемо робити це з реалістичними очікуваннями, – каже заступник міністра оборони США.

 Джерело: УНІАН з посиланням на пресслужбу Міноборони США

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень