Пенсійний вік в Україні таки підвищуватимуть. Але не для всіх

«Під кого» спробують прописати зміни

В Україні готують підвищення пенсійного віку.

Нововведення торкнеться не всіх, а лише держслужбовців. Якщо новий закон ухвалять, то вони зможуть виходити на пенсію після 65 років - тоді, коли захочуть, передає Today.ua.

Зараз державні службовці, як і решта  громадян, які мають достатній страховий стаж, виходять на заслужений відпочинок у 60 років.

Однак якщо ті, хто не перебував на держслужбі, можуть спокійно працювати і після виходу на пенсію, то держслужбовцям дозволено продовжити трудову діяльність лише за спеціальним наказом, і виключно до 65 років. Після досягнення цього віку вони мають покинути своє місце роботи.

Утім, чимало чиновників до цього віку лише накопичили достатній досвід і ще можуть довго використовувати його на благо суспільства. Через це у «Слузі народу» нині розглядають питання про те, аби зняти це вікове обмеження.

Потрібно лише розробити прийнятний механізм, який дозволяв би людині, що має таке бажання, працювати довше.

При цьому, в такому разі пенсійний вік і початок виплати пенсій для держслужбовців не змінюватимуть. Вони зможуть і працювати, і отримувати пенсію, як і решта працюючих пенсіонерів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень