Пенсії з серпня, перерахунок: чи будуть якісь зміни?

У липні, наприклад, з 1 числа розмір виплат збільшився

На 2022 рік уряд запланував аж п'ять етапів підвищення пенсійних та інших соціальних виплат. Три із них уже позаду. А наступне заплановане на 1 жовтня, тож з 1 серпня чекати підвищення пенсій не слід.

Останнє підвищення пенсії відбулося 1 липня. Мінімальна пенсія тоді зросла на 93 грн і становила 2027 грн. Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

З 1 жовтня зросте мінімальна пенсійна виплата для непрацюючих осіб віком від 65 років і тих, хто має повний страховий стаж – чоловіки не менше 35 років, жінки – не менш як 30 років. Вона становитиме 2680 грн.

Також з цієї дати планується встановлення щомісячної компенсаційної виплати у розмірі 300 грн особам віком від 70 до 75 років.

З 1 грудня 2022 року розмір мінімальної пенсійної виплати зросте до 2093 грн. Цього ж місяця планується встановити мінімальну пенсію у розмірі 2500 грн для непрацюючих пенсіонерів віком 60-70 років за наявності достатнього стажу (30 років для жінок, 35 – для чоловіків).

Джерело: zn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень