Пенсії з 1 серпня: кому чекати на зміни

У кого зміниться пенсія у серпні

Пенсії українців зростають завдяки перерахункам та індексаціям. Однак, у серпні виплати зростуть завдяки нарахуванню спеціальних надбавок.

У кого зміниться пенсія у серпні

У серпні не передбачається індексації або перерахунку пенсії. Втім, українці, яким виповниться понад 70 років, зможуть отримати з 1 серпня надбавку за віком. При цьому, доплата за віком додається до пенсії автоматично та не потребує звернення до ПФУ.

Ця надбавка з часом буде зростати.

Нині її розмір залежно від віку є наступним:

  • пенсіонери від 70 до 74 років включно – отримують доплату 300 гривень;
  • від 75 до 79 років включно – 456 гривень;
  • від 80 років – 570 гривень.

Важливо! У серпні пенсіонери також можуть отримати додаткові виплати до Дня Незалежності України. Для цього потрібно подати заяву на отримання разової грошової допомоги до 1 серпня. Детальніше про це можна прочитати тут.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень