Пенсія або зарплата: Частина пенсіонерів, які працюють, можуть залишитися без пенсійних виплат

Про це важливо знати

Не всі пенсіонери, які після призначення пенсії продовжують працювати, можуть отримувати пенсійні виплати. Є виняток, про який важливо знати.

У Пенсійному фонді повідомили, що закон визначає обов’язок пенсіонера повідомляти факт свого працевлаштування або звільнення з роботи (стаття 16 Закону України»Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»), оскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках пов’язане зі статусом пенсіонера – «працюючий/непрацюючий».

Зокрема, пенсію за вислугу років призначають під час залишення роботи, яка дає право на цю пенсію.

У разі працевлаштування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, що дає право на цей вид пенсії, виплату пенсії припиняють та поновлюють лише з дня, що настає після дня звільнення з роботи.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень