Пасажири аеропортів у Китаї скаржаться на анальні тести на COVID-19

Практика досить поширена

Іноземні гості скаржаться на незручності та навіть психологічні травми, повідомляє Радіо Трек із посиланням на Reuters.

За даними агентства, окрім мазків з носа та горла, вимагають робити анальні тести у великих китайських містах на кшталт Пекіну, Шанхаю та Циндао.

Іноземні гості скаржаться на незручності та психологічні травми. Утім, загрожує таке проникнення не всім. Пасажири літака будуть змушені пройти через цю процедуру, якщо на борту виявлять п’ять ковід-позитивних осіб.

Або ж пасажир прибув із регіонів з високим рівнем поширення COVID-19.

Анальний тест проводиться за допомогою спеціального стерильного ватного тампона, який виглядає як дуже довга вушна паличка. Таку паличку слід вставити в задній прохід на 3-5 см, а потім обережно провернути.

Анальні тести, на переконання деяких китайських медиків, гарантують більш точне виявлення вірусу, оскільки його сліди зберігаються в анусі довше, ніж в дихальних шляхах. Однак позитивний результат не обов'язково означає, що тестована людина все ще є розповсюджувачем вірусу.

Однак така практика викликала обурення у США, Японії, Південній Кореї та Німеччині.

Японські туристи заявили про психологічні травми, уряд Південної Кореї добився скасування такого методу тестування для своїх громадян. Анальному тестуванню в Китаї піддалися дипломати зі США. Але за словами китайського представництва, від дипломатів проходження цього тесту не вимагали.

Анальне тестування проводиться також в Іспанії для пацієнтів, у яких немає змоги взяти мазок із горла.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень