Паркет «ялинкою» був в кожній хрущовці. А ви задумувалися чому? 

Виявляється це зовсім не вимога радянської естетики  

Підлогу  у типових 5 поверхівках зведених між 1957 та 1985 роками традиційно вкривав паркет. Найчастіше його вкладали «ялинкою», а хто міг класти підлогу самостійно, то навіть міг покласти малюнком «палуба».  Але ми говоримо не про той паркет, з масиву дуба, який й донині може лежати у дуже високих кабінетах, а простіший - для людей. 

Річ у тому, що зводили «хрущовки» масово й у дуже стислі терміни, а паркет з бюджетної деревини вважався найкращим варіантом, тому що така сировина була вкрай доступною. Найчастіше дощечки виготовлялися з виробничих відходів, лише імітуючи деревину. 

Як результат, така підлога дуже швидко псувалася, а тому вже через кілька років власникам таких квартир доводилося робити ремонт. 

Трішки пізніше почали класти лінолеуми, доглядати його було простіше, тож лінолеум одразу оселився на більшості радянських кухонь.  

Сьогодні  паркет-ялинку залишився мало в яких квартирах і бажанням його можна відреставрувати.  

Навіть якщо покриття перебуває у жахливому стані, його можна реставрувати. Звичайно, найкраще звернутися до фахівців, які знають, як діяти в такому разі. Як правило, реставрація старого паркету складається з таких етапів: шліфування, ремонт тих дощечок, які вже дуже зіпсувалися, покриття ремонтною смолою, шпаклювання, лакування (гелювання). 

Чимало власників квартир «поховали» свій паркет - під новим ламінатом. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень