Париж заїдають клопи: в соцмережах мало не паніка, - повідомляє BBC (ФОТО/ВІДЕО)

Люди бояться ходити в кінотеатри та їздити в метро

Паніка. Приблизно так описують ситуацію французькі та багато іноземних ЗМІ.

Зокрема, як пише ВВС, з такою оцінкою погоджується й українка Марина, яка вже п’ять років мешкає в Парижі. За останні два з половиною роки з цими створіннями зіткнулася не лише вона, а й щонайменше троє її знайомих.

«Ти психічно входиш в інший стан, потихеньку божеволієш», - описує Марина враження від неприємного сусідства.

 

«Клопи живляться кров’ю людини, живуть в ліжку і вночі тебе їдять.

 

Моя подруга спала повністю вдягнена в шапці і рукавицях, прокидалася в паніці. А потім не їздила потягами та не сідала на сидіння в метро».

Стати власником квартири з клопами – часом все одно що стати прокаженим, додає вона.

«Якось ми з другом (у якого в квартирі знайшли клопів – Ред.) пішли до ресторану, і він ледь не плакав, казав, що друзі відмовлялися бачитися з ним, що я єдина людина, яка погодилася з ним кудись сходити», - каже Марин

Винні Глобалізм та Міграція?

Останнім часом свідчень про різке збільшення кількості клопів у Парижі стало особливо багато. Експерти кажуть, що це правда.

Засилля клопів у Парижі та інших містах Франції викликало справжню хвилю інсектофобії та ребром поставило питання про чистоту й гігієну на наступних Олімпійських іграх, які приймає столиця Франції.

Хоча повідомлення про те, що клопів бачили вже і в кінотеатрах, поки що не підтвердилися, влада поставилася до цього з усією серйозністю. Як і до тверджень, що когось уже вкусили у поїзді.

Тож і паризька мерія, і офіс президента закликають до термінових заходів. Це свідчить про те, наскільки серйозно вони сприйняли проблему і як прагнуть зберегти добрий імідж Парижа напередодні Олімпійських ігор.

Жахливі історії про клопів з такою швидкістю поширюються в інтернеті, що тема стала приводом бити тривогу на загальнонаціонально му рівні.

Власники кінотеатрів, і без того стурбовані падінням інтересу глядачів, серйозно налякані відео, що розповсюджуються в соцмережах, на яких по сидіннях у кіно повзають невідомі комахи.

Пасажири метро, перш ніж сісти, уважно оглядають місця, а деякі взагалі воліють їхати стоячи.

Кількість клопів у останні 20-30 років справді пішла вгору, визнають експерти.

 

Цьому сприяло багато чинників, але найважливішим є глобалізація з її контейнерними перевезеннями, глобальним туризмом та глобальною міграцією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень