«Паралізуємо роботу влади й дороги перекриємо, бо недоплачують 50% до пенсії», - ветерани силових структур Рівного (ФОТО)

Спілка військових ветеранів вимагає перерахунку пенсій

У Рівному близько двох сотень пенсіонерів мітингували під стінами Рівненської ОДА.

На мітингу були колишні службовці армії, МВС, СБУ, МНС та спецзв’язку.

Подібні мітинги тривали й в інших областях, повідомили організатори заходу - «Центр координації дій громадських організацій ветеранів та пенсіонерів силових структур України в Рівненській області».

Це громадська спілка, представники якої вже не вперше просять владу втрутитись у ситуацію із пенсійним забезпеченням силовиків, адже впродовж кількох десятків років їхні пенсії не індексують, і не перераховують відповідно до окладів нинішніх працівників МВС.

Нині військові пенсіонери аргументують свої вимоги до влади ще й тим, що через суд домоглися права на індексацію. А на початку року намагались звернути увагу Президента на проблему. 

А от Пенсійний фонд, мовляв, не реагує. Кабмін теж ігнорує рішення судових інстанцій, заявив полковник у відставці, заступник голови центру координації дій громадських організацій ветеранів Олександр Барабаш:

 - Пенсія визначається виключно законом України «Про пенсійне забезпечення». Його прийняли у 1992 році. Декілька років тому внесли змінити у цей закон і дають можливість Кабміну спеціальним рішенням визначати розмір пенсії. Це порушення Конституції України.

 

Кабмін зменшує на 52-57% пенсії від того, що військові заробили. Люди, які не мали нормального життя, без вихідних працювали. Ми почали судитися й у судах скасували постанови Кабміну, які знімаютьнам гарантовані доплати.

 

Верховний суд прийняв зразкові рішення у наших справах. Зразкові рушення - це рішення, обов'язкові до виконання у судах на місцях. Зараз Мінсоцполітики хоче скасувати рішення судів, які були на користь військових пенсіонерів.

 

Якщо влада нас не підтримає, ми будемо паралізувати її роботу. Будемо перекривати траси, знову збиратись на протести.

 

Гроші у держави є, але влада не хоче виконувати закон України. Такого не може, бути, щоб я все життя захищав державу, я не мав нормального життя, і тепер не маю пенсії.

Олександр Барабаш, за його підрахунками, мав би отримувати 16 тисяч гривень пенсії, а отримує вдвічі менше. 

Таких людей на Рівненщині тисячі, запевнили представники спілки ветеранів та пенсіонерів силових структур.

Сьогодні, 9 червня, після мітингу ветерани та пенсіонери силових структур передали спільне звернення до Рівненської ОДА.

Його прийняв заступник голови обласної адміністрації Ігор Тимошенко, зазначивши при цьому, що влада на місцях може звертатись до уряду, однак впливати на рішення Кабміну – ні.

 - Ми зареєструємо звернення центру координації дій громадських організацій ветеранів та пенсіонерів силових структур України в Рівненській області.

 

Тут багато вимог. Йдеться, зокрема, про вимоги внести зміни до деяких постанов Кабміну, зміну систем перерахунків та нарахування пенсій. Військові пенсіонери також вимагають змінити структуру грошового забезпечення.

 

Все це треба опрацьовувати. Але все, про що просять ветерани та військові пенсіонери – у компетенції Кабінету Міністрів. Це внесення деяких змін до постанов законів України.

В ОДА пообіцяли озвучити цю проблему.

Очевидно відповідне звернення, але вже до Кабміну, розглядатимуть на найближчій сесії облради.

Нагадаємо, вперше вимагати перерахунку пенсій екссиловики Рівненщини почали у жовтні 2016-го. Тоді у пенсійному фонді так коментували цю ситуацію.

А от нині у головному управлінні Пенсійному фонді в Рівненській області не коментують цю ситуацію. Ми намагаємось отримати коментарі фонду. 

Радіо Трек у Тelegram. Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень