Пальне здорожчає – офіційно назвали ціни: куди скаржитися, якщо АЗС Рівненщини «перегинають»

Оприлюднено розрахунок середньої ціни пального, до якого роздрібні мережі додаватимуть свою націнку

Міністерство економіки оприлюднило розрахунки середньої вартості бензину та дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Останні дані станом на 2 травня надала НАК «Нафтогаз України», повідомляє Мінекономіки.

Розрахункові ціни для бензину підвищено на 1,64 гривні з 29,55 гривні до 31,19 гривні за літр, для дизельного палива на 1,97 гривні з 33,66 гривні до 35,63 гривні за літр.

З урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 37,69 гривні за літр, дизельного палива – 42,63 гривні за літр.

Уряд регулює роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо. Постановою Кабміну була введена максимальна роздрібна націнка в розмірі 6,5 грн на бензин і 7 грн на дизельне паливо.

Після підвищення розрахункової вартості мережі АЗС підіймають свої роздрібні ціни, та знижують їх, коли розрахункова вартість падає. 

Кілька днів тому майже усі мережі АЗС підняли ціни на бензин та дизпаливо після того, як Кабінет міністрів збільшив рівень гранично дозволеної торговельної надбавки.

В кінці квітня до Верховної Ради внесли законопроєкт про повернення акцизу на пальне та збільшення ПДВ на цей вид товару з нинішніх 7% до стандартних 20%.

Експерти тоді спрогнозували зростання ціни на бензин та дизпаливо на 10-12 грн на одному літрі.

29 квітня Кабінет міністрів України підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензини на 40% для запобігання дефіциту на автозаправних станціях.

Торговельна надбавка для бензинів зросла з 4,55 грн на літрі до 6,5, а для дизпалива – з 5 до 7.

Держпродспоживслужба Рівненщини контролюватиме вартість пального на заправках області. Мешканців області, які виявлять факти продажу пального за цінами вище зазначених, просять звертатися до управління Держпродспоживслужби у Рівному, яке розташоване на вулиці Малорівненській, 91.

Фахівці управління розглядатимуть і письмові, і усні звернення громадян, зауважила начальниця управління організаційно-господарського забезпечення Ірина Шай.

Повідомити інформацію про спекуляцію можна і телефоном:

098-766-87-38.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень