П'ять речей, які не можна позичати, аби не накликати нещастя: народні прикмети

Наші предки ніколи не позичали ці речі ні рідним, ні сусідам

Здавна люди вірили, що позичивши ці речі, можна втратити удачу та достаток.

Сіль

Досить часто сіль використовували у різних магічних обрядах, оскільки вважали, що цей продукт має потужну енергетику. На сіль наговорювали спеціальні змови, які могли привернути хвороби та невдачі.

Саме тому сіль не позичали ні рідним, ні сусідам. Якщо ж довелося поділитися сіллю, то такий борг назад ніколи не приймали.

Посуд

Посуд, яким користується родина, заряджається енергетикою членів сім'ї. Позичити чашку чи тарілку, означало віддати позитивну енергію із дому.

Посуд старалися не давати і не брати у борг. Із такою позичкою можна принести у дім хвороби та сварки, вважали наші пращури.

Одяг

Чим ближче одяг до тіла людини, тим більше він вбирає її енергетику. Позичивши комусь свою кофтину чи куртку, людина ризикує віддати своє здоров'я і взяти на себе чужі хвороби.

Пращури старались не позичати одяг, а віддавати його назавжди. Обов'язково брали за це символічну плату.

Прикраси

Прикраси із дорогоцінних металів повинні мати одного власника, або ж передаватися по родинній лінії, вважали наші пращури.

Користуватися чужими коштовностями означало приміряти на себе чужу долю та чужі проблеми. 

Віник

Здавна люди наділяли віник різними магічними властивостями. Вірили, що за його допомогою можна привернути у дім щастя та достаток. Водночас віник міг стати причиною негараздів у домі, оскільки відьми часто наводили за його допомогою порчу.

Тому віник ніколи не виносили із дому і не позичали його навіть найріднішим. Існувала сувора заборона торкатися у гостях чужого віника.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень