Чи поліпшився стан води у Басівкутському озері в Рівному

Адже спека жене рівнян до водойми

Втім, виявляється, що у Басівкутському озері досі небезпечно купатися. Про це свідчать результати досліджень стану води в озері, які щотижня проводить Рівненський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я.

Зокрема вже другий тиждень підряд у воді озера знаходять небезпечні мікроби – ентерококи.  Детальніше про стан води у найбільшій водоймі Рівного розповідає завідувач відділу обласного лабораторного центру Марта Гоч:

За санітарно-хімічними стабільно в нас показники безпеки не відповідають за біологічною потребою в кисні, і також за водневим показником невідповідність спостерігається. Це свідчить про те, що водойма погано самоочищається. А за санітарно-мікробіологічними знову ж таки ми бачимо, що йде перевищена кількість ентерококів і воді. Це свідчить про фекальне забруднення водойми.

 

За словами Марти Гоч, під час останніх досліджень холероподібний вібріон та віруси у воді озера не виявили. Втім, не факт, що вони, а також інші мікроби не з’являться, якщо стоятиме спека.

А ось пісок на пляжі, вода у питних фонтанчиках та в душах відповідає нормам. Тож засмагати на пляжі Басівкутського озера безпечно.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень