Отруїли сотні червонокнижних журавлів (ФОТО)

Масова загибель диких птахів в Україні зафіксована вже не вперше


У всесвітньовідомому біосферному заповіднику "Асканія-Нова" загинули понад 200 сірих журавлів, віднесених до Червоної Книги України. Про це повідомляє 24 канал.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Михайло Опанащенко пояснив, що під час дослідження трупів птиці виявили отруйні речовини різного складу.

У заповіднику впевнені, що журавлі наїлися отруйного зерна, яким фермери поруч знищують польових гризунів. Робітників, які розкидали таку суміш, співробітники заповідника впіймали на гарячому.

За 4 кілометри було виявлено на полі трактор, який розкидав зерно, оброблене невідомою речовиною. Співробітники зупинили цей трактор, почали вимагати документи. Ніхто нічого нам не показав,– запевнив директор біосферного заповідника "Асканія-Нова" Віктор Гавриленко.
 

Треба було акуратненько тією ложкою, відповідним захисним спорядженням засипати в нірку, а тоді нірку закрити, а тут просто розкидали. Це злочин", – пояснив Гавриленко.

 

Науковець, член правління Української природоохоронної групи Іван Мойсієнко зазначив, що журавель ще охороняється 4 міжнародними документами:

  • Боннська конвенція;
  • Вашингтонська конвенція;
  • Бернська конвенція;
  • спеціальна угода про захист водно-болотних мігруючих птахів AEVA.
  • Конвенції ратифіковані Україною і Україна взяла на себе зобов'язання суворо охороняти таких птахів, – зауважив Мойсієнко.

Масова загибель диких птахів в Україні зафіксована вже не вперше. Однак вперше загинули червонокнижні пернаті. Справу розслідують у поліції.

Від якого саме хімічного препарату загинули пернаті, має встановити криміналістична лабораторія у Києві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень