Отруєння «Дротаверином»: чи продають дітям ліки у аптеках Рівного

Ми запитали у найбільшій аптечній мережі міста

У найбільшій аптечній мережі Рівного прокоментували інцидент зі школярками у Боярці, які отруїлися спазмалітичним препаратом «Дротаверин».

Заступниця директора «Рівнефармації» Олена Нефедьєва повідомила журналістам «Радіо Трек», що аптеки мережі не продають дітям ліки:

-         У нас ще до цього інциденту було розпорядження, згідно з яким заборонялось продавати будь-які ліки дітям.

 

Тому ми не прив’язані до цього випадку.

 

Взагалі дітям ми не відпускаємо ліки, тим більше рецептурні.

Згідно з наказом МОЗ N 876 «Про затвердження Переліку лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів» від 18.04.19

препарат «Дротаверин» відпускається без рецепта.  

«Дротаверин» ефективний при спазмах гладкої мускулатури як нервового, так і м'язового походження. Препарат діє на гладку мускулатуру шлунково-кишкової, біліарної, сечостатевої та судинної систем незалежно від типу їхньої автономної іннервації.

«Дротаверин» посилює кровообіг у тканинах завдяки своїй здатності розширювати судини.

Нагадаємо, днями у Броварах препаратом «Дротаверин» отруїлися дві школярки. Одна з них – померла. А сьогодні, 18 лютого, стало відомо, що до подібних дій вдалися школярки в Умані. Якщо у першому випадку йдеться про згубний вплив соцмереж – дівчата імовірно зголосилися на челендж у мережі ТікТок – то в інший випадок не повязують з соцмережами. Дві восьмикласниці з Умані, які отруїлися таблетками, хотіли таким чином привернути увагу близьких.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень