Освітяни інспектують навчальні заклади області

Щороку напередодні першого вересня освітяни, медики, рятувальники оглядають навчальні заклади області. Спеціально створена комісія перевіряє матеріально-технічне оснащення, заходи безпеки під час навчання дітей та роботи педагогів.

Комісія повинна побувати у 19  обласних інтернатних закладах, стільки ж  повинна перевірити  й  професійно-технічних  закладів.  Паралельно перевіряють школи та садочки у кожному місті та районі. Представники комісії звертають увагу на усе – від заходів  пожежної безпеки, дотримання санітарних норм і  правил  до дотримання законодавства у галузі освіти. Головне пересвідчитись, що навчально- виховний процес  і для дітей, і для педагогів буде безпечним та комфортним,- розповів  начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Вперше представники комісії побували у реорганізованій Олександрійській ЗОШ-інтернат.  Цьогоріч у  реорганізованому закладі чекають і  наймолодших – планують відкрити дошкільну групу для 18 дітей. Крім них, заклад відкриває двері і для  майже півсотні учнів та вихованців.

Дошкільна група  з’явиться в нас вперше. Як і вперше в закладі навчатимуться школярі, в яких є батьки, а не лише сироти чи позбавлені батьківської опіки. Це вимагає додаткової відповідальності та створення ще кращих умов перебування, виховного процесу та харчування, - говорить директор Олександрійської  ЗОШ-інтернат Наталія Тарасевич.

За висновком представників комісії, ця  загальноосвітня - школа – інтернат до нового навчального року готова. Яка ситуація у решті освітніх закладах області  буде відомо  до 19 серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень