Освітяни будуть в ЗСУ? В Україні планують значно посилити мобілізацію

Новий законопроєкт вже розробляють у Верховній Раді

У Верховній Раді України розробляють новий законопроєкт про мобілізацію. Тепер до складу ЗСУ планують призвати  співробітників сфери освіти. Однак не всіх, а тільки тих, хто працює на неповну ставку, передає «Фокус».

Голова комітету Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак при цьому переконаний, що забирати на війну вчителів, лікарів та інших важливих фахівців не зовсім правильно.

На його думку, від призову повинні бути «захищені» як мінімум ті, хто працює на 0,75 ставки.

 

Цей показник вказує на основне місце роботи і те, що людина, в першу чергу, викладач.

За словами адвоката у сфері військового права Євгена Зурнаджі, цей закон вдарить по українській системі освіти, адже щоб установі отримати акредитацію, їй потрібно мати штатну кількість академічного складу — докторів і кандидатів наук.

Варто зазначити, що багато закладів вищої освіти таким чином опиняються в зоні ризику втрати акредитації через втрату важливих кадрів під час мобілізації викладачів.

Однак при цьому, для когось такий результат подій буде навіть вигідним. Адже деякі викладачі зможуть перейти з 0,25 ставки на повну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень