Осінніх і зимових канікул не буде: в одному з міст готуються до навчального року в екстремальних умовах 

А можливо перейдуть і на 6 денний режим навчання

Освітяни в Україні готуються до нових викликів під час навчального року. Зважаючи на застереження щодо можливих тривалих блекаутів, освітяни опрацьовують різні формати навчання школярів.

У Черкасах не виключають, що осінніх і зимових канікул і місті не буде. Натомість дітям дадуть можливість перепочинку взимку, тривалістю щонайменше місяць. Це водночас зекономить енергоресурси у місті. 

Натомість починати навчання влітку, тут не планують. 

Враховуючи критичну ситуацію з електропостачанням у країні зараз та невтішні прогнози на осінньо-зимовий період, розглядаємо різні варіанти організації навчального процесу. Зокрема, розглядаємо варіант відмови від осінніх та весняних канікул, - заступник міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Не виключають у місті й можливого переходу на 6 денний робочий тиждень у школах. А також як варіант, опрацьовують можливість продовжити навчальний рік до кінця червня, хоча зазвичай останній дзвінок лунає тут наприкінці травня. 

Нагадаємо, звичайно шкільного життя українській школярі не мають уже 5 років поспіль. Спершу на заваді стала пандемія коронавірусу, і масовий перехід на дистанційку. Потому розпочалося повномасштабне вторгнення і частина українських школярів не мають фізично своїх навчальних закладів. 

До слова, у міністерстві освіти не виключають, що запропонують школам починати навчання не на 8:00 чи 8:30, а пізніше. Аби школи споживали менше світла. 

Джерело: oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень