Розклад канікул доведеться змінити: українські школярі можуть вийти на навчання раніше

Вказівки вишам і технікумам уже дали 

Наступний навчальний рік у міністерстві освіти вважають ще складнішим. Серед головних викликів - можливості енергосистеми, а також опалення. Передусім зараз йдеться про заживлення закладів де діти перебувають цілодобово. Щодо інших - ключовою буде вимога заживлення укриттів, де будуть облаштовувати й пункти незламності йдеться в матеріалах Telegraf.

Університети, інститути, технікуми й коледжі уже отримали рекомендаційний лист з міністерства щодо організації навчання. 

Почати його планують у серпні, йдеться про впровадження 6-денного навчального дня. А завершиться навчальний рік - у червні.  

Щодо шкіл - такі рекомендації ще не відправляли,  над ними ще працюють. Але йдеться не лише про зміну часу початку і завершення навчального дня, але й загалом зміщення навчання на теплий період. 


Швидше за все буде зміщення навчання на теплий період, адже питання забезпечення електроенергією – тільки частина проблеми, адже є ще також питання опалення. Ми повинні і цю проблему вирішувати. Тому два комплекси: генерація і зміна графіків.

 

Зараз приймаємо остаточне рішення, але, швидше за все будуть зміщені графіки по дню. Тобто не тільки в контексті початку і завершення навчального року і канікулярних періодів, а й по дню.

 

Це буде залежати чи позмінно організовано навчання в школі, але такий комплекс заходів ми розробляємо, - розповів міністр освіти Оксен Лісовий.  

 

Джерело: Telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень