Ось навіщо сипати соду в пральну машину: так роблять одиниці, а даремно

Як і скільки сипати харчової соди в пральну машину

Колаж: Главред

Кожна жінка хоче, щоб випрані речі були ідеально чистими з першого разу. Іноді навіть дорогі мийні засоби та порошки нездатні дати такий результат. 

Чи можна додавати соду в пральну машину-автомат

Мало хто розуміє, що буде, якщо додати соду в пральну машину і навіщо потрібно так робити.

Досвідчені господині стверджують, що такий елементарний лайфхак допоможе відіпрати навіть старі та складні плями, повернути білизну старій тканині та назавжди прибрати неприємний запах зі старих або залежаних речей.

Другий плюс - паралельне чищення самої машинки, адже поки крутиться барабан, перучи речі, сода впливає не тільки на одяг, а й на сам пристрій. Чудо-порошок швидко очистить пральну машину від накипу і бруду, не перекладаючи їх на речі, а зливаючи в каналізацію.

Як і скільки сипати харчової соди в пральну машину

Якщо ви все-таки зважилися додати соду в пральну машину і подивитися на кінцевий результат, то використовуйте цей засіб правильно.

Для позбавлення від плям його потрібно засипати не в барабан, а в спеціальний відсік для побутової хімії.

При стандартному пранні вистачить 2 ст. л, але якщо ви завантажуєте речі зі старими і складними плямами, то краще збільшити кількість соди вдвічі або втричі.

У разі, коли потрібно освіжити одяг або прибрати затхлий запах, додавайте соду прямо в барабан.

ВАЖЛИВО: у жодному разі не можна використовувати цей порошок для вовни, шовку, шкіри, оксамиту, замші, шкірозамінника та синтетичних тканин. Також прання з содою не перенесуть будь-які мембранні тканини, особливо якщо потрібно їх не тільки випрати, а й замочити.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень