Ні хвилиною довше: скільки за часом потрібно прати постільну білизну

Час і режим прання постільної білизни залежить від типу тканини

Колаж: УНІАН

Постільна білизна потребує правильного догляду, інакше вона швидко вицвіте і стане неприємною на дотик. Правила такого догляду залежать від типу тканини. УНІАН розповість, скільки за часом і на якому режимі потрібно прати постільну білизну.

Скільки за часом потрібно прати постільну білизну - точні цифри

Кожен тип тканини вимагає особливого догляду. Далі розглянемо всі важливі моменти, залежно від типу тканини.

Бавовна

Оптимальна температура для виробів із бавовни становить 40-60 °С. Під час завантаження обирайте звичайний режим, тривалість прання має становити 1,5-2 години разом із полосканням.

Льон

Для постільної білизни з льону оптимальна температура 40-60 °C, а тривалість - 1,5-2 години. Важливо обирати делікатний режим - так ви уникнете деформації та усадки виробу.

Шовк

Для постелі з шовку оптимальною є температура 30 °C. Перемо такі вироби 1-1,5 години на делікатному або ручному режимі. Щоб не зіпсувати тканину, віддавайте перевагу спеціальним засобам для шовку.

Сатин

Для сатинової постелі вибираємо делікатний режим і 40-60 °C. Тривалість - 1,5-2 години.

Фланель

Білизну з цієї тканини правильно прати протягом 1,5-2 годин за температури 30-40 °C. Щоб тканина не скаталася, вибирайте делікатний режим.

Поліестер, мікрофібра

Для синтетичних матеріалів на кшталт поліестеру та мікрофібри оптимальною температурою є 30-40 °C. Під час завантаження обирайте делікатний режим, і запускайте машинку на 1-1,5 години.

Не забувайте використовувати кондиціонери, щоб зберегти колір і м'якість виробу.

Скільки хвилин прати білизну - маленький лайфхак

Іноді досить складно запам'ятати, з якої тканини зроблена постіль, і за яких налаштувань машинки її потрібно прати. Не полінуйтеся вивчити упаковку і бирки на комплекті.

А щоб нічого не забути, можете створити невелику табличку (на папері або електронну), де розпишете, як і що прати. Ви витратите трохи часу, але вбережете гаманець від передчасної заміни постільної білизни.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень