Ось чому варто приносити хоча б жменю каштанів додому

Безцінна заготівля

Існує два різних види каштана: кінський каштан і каштан благородний. Якщо благородний каштан можна вживати в їжу, то кінський для їжі не придатний. Але саме він найчастіше зустрічається в наших широтах.

Чи означає це, що плоди кінського каштана марні? Навпаки, необхідно збирати кінський каштан, застосування якого безцінне в побуті, для краси і здоров'я, інформує Ukr.Media.

Для ніг

Каштан застосовують з 18 століття. Відтоді цілющі властивості каштана були вивчені і на сьогодні у фармацевтиці використовується маса настоянок і засобів для здоров'я. Без консультації лікаря приймати засоби на основі кінських каштанів категорично не можна.

А ось зробити настоянку від втоми для ніг дуже навіть можна. Каштани можна заливати спиртом, настояти і натирати втомлені ноги. Настоянка на каштані сприятливо впливає на судини і суглоби, має протинабрякову і протисудомну дію.

Інгредієнти:

  • 300 г – каштанів;
  • 250 г – етилового спирту;
  • 250 мл – води.

Очищені плоди каштанів подрібніть будь-яким зручним способом, можна нарізати ножем. Залийте каштани спиртом і водою. Настоюйте суміш у темному місці 2 тижні, кожен день струшуйте. Через 2 тижні можна процідити каштани і закрити настоянку кришкою. Розтирати суглоби і ноги рекомендується 2 рази на день.

Для шкіри і волосся

Слід зробити заготовку з каштана у вигляді борошна. Це борошно можна використовувати для миття волосся і додавати в засоби по догляду за шкірою. Щоб приготувати борошно, треба висушити каштани і змолоти їх в кавомолці.

Для миття голови знадобиться 1-2 ст.л. каштанового борошна. Борошно добре піниться і видаляє бруд. Через 1 місяць натурального шампуню з каштанів нормалізується робота сальних залоз і волосся стане менше випадати.

З каштановим борошном корисно приймати ванни і робити скраби для шкіри. Для прийому ванни треба змішати 1 ст.л. каштанового борошна з 500 мл води, суміш закип'ятити і настояти 6-8 годин. Ванна з каштаном надає шкірі тонус і підтягнутість, покращує кровообіг.

Захист від комах

Щоб позбутися від попелиці і молі в шафі, помістіть мішечок з каштанами в шафу для одягу і на полиці з крупами. Запах каштана відлякає непроханих гостей.

Зубний порошок

Борошном з каштана можна чистити зуби, це натуральна заміна зубної пасти в тюбиках. Крім того, порошок з каштана здатний відбілити зуби на 1 тон.

Прання та миття посуду

На відміну від дорогих мильних горіхів, каштани лежать у нас буквально під ногами. А миляться вони так само добре. Тому, каштани прекрасно підходять для прання і миття посуду, доглядаючи при цьому за шкірою рук.

Масаж

Японські медики радять носити пацієнтам жилетки з кінським каштаном. Такі жилетки покращують стан при захворюваннях дихальних шляхів. У жилетку вшивається підкладка з маленьких кишеньок, у які кладуть каштани. Також корисно лежати на килимку з каштанів і ходити по ньому босоніж. Такий килимок можна зробити самому. Нанизати каштани на дріт і з'єднати так, щоб вийшов килимок. Порошок каштана можна додати до крему для масажу.

Кінський каштан має цінні властивості для здоров'я і краси. Ось чому варто кожен раз приносити хоча б жменю каштанів додому. Безцінна заготівля стане в нагоді.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень