Ось чому собаки ходять колами перед тим, як лягти

Думка ветеринарів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Собаки — дуже метушливі тварини.

Вони часто підстрибують з місця, якщо чують, що хтось прийшов, готові першими «розібрати» пакет з покупками й вічно плутаються під ногами. І навіть коли пес вирішив прилягти, він все одно кілька разів покрутиться навколо себе. Для чого він це робить?

Ця цікава собача поведінка передалася їм від диких предків. І хоча одомашнені собаки вже давно пристосувалися до життя з людьми та легко піддаються вихованню, вони зберегли деякі зі своїх інстинктів.

Ветеринар Леслі Ірвін розповів, що стосується ходіння по колу, то тут вся справа в безпеці та соціальній ієрархії.

По-перше, щільне витоптування однієї ділянки допомагає налякати змій і комах. По-друге, оскільки в зграї існує сувора соціальна ієрархія, тварина позначає своє місце окремим колом.

Джерело: УкрМедіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень