Організатору проросійського автопробігу у Німеччині влаштували «солодке життя» (ФОТО/ВІДЕО)

На акцію жорстко відреагувала спільнота, бізнес росіянина під загрозою закриття

Проросійський автопробіг, який відбувся в Берліні в неділю 3 квітня, викликав загальне обурення, різкі коментарі політиків і дипломатів, а організатори тепер мають значні проблеми з бізнесом.

У неділю центром німецької столиці проїхали близько 400 автомобілів з російськими прапорами, на деяких був радянський прапор і символ Z, заборонений в окремих землях Німеччини. Були й жовтно-чорно-білі прапори імперії, які зазвичай використовують російські нацисти.

Пробіг супроводжувався музикою групи Любе.

 Учасники запевняли, що мета акції — не підтримати війну, а висловитися проти «дискримінації» росіян і «пропаганди» у школах.

Відомо, що один з організаторів — власник берлінського автосервісу Westa. 

Організатор автопробігу у Берліні праворуч

Автопробіг пройшов у день, коли з’являлися перші фото і відео убитих на вулицях Бучі й усі шпальти світових ЗМІ були присвячені трагедії.

Обурені люди, почали писати негативні відгуки на автосервіс Westa у гуглі та прикріпляти фотографії зруйнованих українських міст.

Зараз рейтинг бізнесу впав до 1,1.

Місцеві журналісти зв’язалися з власником автосервісу. Він живе у Берліні з 2001 року та на питання звідки приїхав, каже, що «родом з Радянського Союзу». Він дав коментар Berliner Zeitung. Газета зауважує, що він не зміг навести конкретних прикладів «дискримінації росіян».

Медіа OstWest записало з ним репортаж.

Чоловік на ім’я Ігор скаржиться, що він та його родина тепер отримують погрози по телефону. Вмикає один з записів, що йому надійшли, — лунає гімн України. 

Тепер Ігор запевняє, що не знав про те, що сталося в Бучі, та стверджує, що якби знав, то скасував би автопробіг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень