Члени 50 ДВК з Сарненщини вирішили підзаробити

Невчасно передали виборчу документацію в ОВК, аби їм доплатили за ще одну добу роботи

На Рівненщині фальсифікували протоколи про підрахунок голосів, звітують у громадянській мережі «Опора». За даними спостерігачів,

у документах вказували неправдиву дату та час.

З цими протоколами голови 50 дільничних виборчих комісій приїжджали в ОВК і свідомо затягували момент передачі документації.

Це робили на 156-му окрузі, що у Сарнах.

Таким чином члени ДВК хотіли отримати оплату за понаднормову роботу, кажуть спостерігачі. Цю інформацію, врешті, підтвердив голова тамтешньої ОВК.

За таке порушення є кримінальна відповідальність, каже омбудсмен з виборчих прав «Опори» Марія Цип’ящук:

- Пряма вимога закону, час та дата, звісно ж, зазначаються ті, коли власне протокол складається. Вони не можуть бути відмінні.

 

На нашу думку, тут треба ставити питання про підробку виборчої документації. До слова, якщо вона здійснюється членами виборчої комісії то стаття 158 ККУ передбачає покарання кримінальне у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років.

Спостерігачі «Опори» звертались за цим фактом до поліції, хоч у мережі визнають, що це порушення не вплине на результати волевиявлення.

Зауважимо, гроші за роботу членам виборчих комісій виплачують із держбюджету. За добу одній людині з комісії платять 268,94 грн. 

 - Отже, якщо дільнична виборча комісія засідала у повному складі, а, як правило, це 9 осіб, один день вартості їхньої роботи, навіть якщо це початок доби, коштує 2420,46 гривень, – додала омбудсмен Марія Цип’ящук.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень